Kouluvierailu 4.2.2016

Rehtori kutsui yhdistyksen kylään.

 

Parikymmentä iloista ja innokasta yhdistyksen jäsentä ja jäsenten ystävää vastasi rehtorin vierailukutsuun 4.2.2016. Tällä kertaa vierailimme pääkoulun yksikössä, joka sijaitsee Taka-Töölössä. Kysymyksiä riitti ja keskustelu oli vilkasta – taisimmepa ylittää vierailuajankin reippaasti…

 

 

Rehtori Marja-Liisa Autio toivotti meidät todella tervetulleiksi ja kertoi koulun toiminnasta. Hän esitteli koulun kuusi eri toimintayksikköä sekä toiminnan yleisiä periaatteita. Kuulimme myös koskettavia ja mieliinpainuvia tarinoita koulun arkipäivästä.

 

 

Nordenskiöldinkadun yksikön vastaava, erityisluokanopettaja Pia Paakkari kertoi mm. koulun vuorovaikutuksellisesta kulttuurista, yhteisöllisyydestä ja jokaisen lapsen yksilöllisten tarpeiden huomioimisesta.

Pian jälkeen saimme kuulla myös KM, erityisopettaja Piia Ruudun tekeillä olevan väitöskirjan ”Sairaalakoulun oppilaan koulupolku” viimeisimpiä päivityksiä ja alustavia huomioita tutkimusaineistosta.

 

Kuvassa vasemmalla Anna-Maija Yli-Vakkuri, joka lahjoitti yhdistyksellemme pianon. Piano on koulun musiikkiluokassa aktiivisessa käytössä. Lisäksi yhdistyksemme jäsen Liisa Säkäjärvi (takarivi, toinen vas.) toi mukanaan muutaman muovikassillisen Otavan lahjoittamia lasten- ja nuorten kirjoja.

  

Eikä yhdistyksen tuliaiset tähän loppuneet. Seija Varjola (vas.) toi mukanaan Lastenlinnan säätiön nukkelahjoituksen. Lisäksi jäsenemme Leenamaija Otala on hankkimassa koululle tietokoneohjelmaa, joka aktivoi liikkumaan.

 

Tuulikki ja Rakel olivat iloisia kuulemastaan – ja myös siitä, että tapasivat pitkästä, pitkästä aikaa. 

 

Ilmeestä päätellen uusi jäsenemme Kirsti Hakolakin viihtyi tilaisuudessa. Hyvän tekeminen antaa voimaa ja merkitystä elämälle kuten puheenjohtajamme Pirjo-Riitta Antvuori sanoi kiitos puheessaan. 

 

Saimme myös laulaa – ja se oli tosi mukavaa. Koulunkäyntiavustaja, muusikko Juha Kaipiainen ja erityisopettaja Riikka Vuorenmaa pitivät huolen, että pysyimme tahdissa. Kiitos illasta Marja-Liisa, Pia, Piia, Juha ja Riikka – sekä kiitos myös yhdistyksen jäsenet ja jäsenten ystävät.