Siili-kirjan lahjoitus sairaalakoulun oppilaille ja henkilökunnalle 14.12.2016Tuntematon lahjoittajamme mahdollisti sen, että yhdistys pystyi painattamaan jokaiselle Sophie Mannerheimin koulun oppilaalle ja henkilökunnan jäsenelle oman Siili-kirjan. Rehtori Marja-Liisa Autio ja erityisluokanopettaja Pia Paakkari toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi kirjan luovutustilaisuuteen koululle.

Oppilaat kuuntelivat hievahtamatta kirjailija Marsa Luukkosen lukemia katkelmia kirjasta. Kirjan on koonnut painokuntoon Topi Ruotsalainen, joka näytti esityksen aikana oppilaiden kirjaan tekemää kuvitusta.  

Nyt on jokainen saanut oman kirjan. Jos ihmettelette, miksi lapsia kuvataan selkäpuolelta ja aikuiset ovat kuvissa naama edellä, kerromme sen teille.  Oppilaat ovat sairaalakoulussa ja heillä on potilassuoja, joten emme kuvaa oppilaita siten, että he ovat tunnistettavissa.

Tilaisuudessa laulettiin ja naurettiin. Saimme myös nähdä oppilaiden tekemän filmin, jossa tontut keskustelivat hyvistä tavoista. Siinä oli meille kaikille loistavaa oppia ja toivon mukaan saamme filmin nettisivuillemme lähitulevaisuudessa. Hyvistä tavoista saimme oikein konkreettisen näytteen, kun oppilaat lahjoittivat yhdistyksen väelle kauniit kukkakimput ja omatekoisen joulukoristeen. Kiitos!

  

Kuvassa (vas.) erityisopettaja Riikka Vuorenmaa, joka työsti oppilaiden kanssa kirjan kuvituksen, Seuraavana kuvataiteilija Topi Ruotsalainen, joka vastasi kirjan ulkoasusta. Topin vieressä puheenjohtaja Pirjo-Riitta Antvuori, joka yhdessä sihteeri Sirpa Lautjärven (oik.) hoiteli kirjan toteuttamiseen ja rahan hankintaan liittyviä askareita. Toinen oikealta on kirjailija Marsa Luukkonen, joka vuosikokouksessa lahjoitti kirjan tekstin yhdistyksellemme ja siitä alkoi tämä ihana Siili-kirja projektimme.