Kouluvierailu 21.5.2013

Prosophie yhdistyksen jäsenet vierailivat sairaalakoululla 21.5.2013. Koulun aikuiset ja oppilaat ottivat meidät hienosti vastaan. Lauloimme yhdessä ja saimme kuulla oppilaiden mietteitä koulunkäynnistä.

Puheenjohtaja esitteli yhdistyksen toimintaa

Stipendi luovutettiin Aadalle joka piirsi yhdistyksen logon.

Tapahtumaan osallistui monta yhdistyksen jäsentä


Yhdistyksen jäseniä ja koulun rehtori Marja-Liisa Autio oikealla.

Oppilaiden ajatuksia sairaalakoulusta

Mikä asia/asiat tullessasi kouluumme olivat sinulle vaikeita?

Missä asiassa olet mennyt eteenpäin ja mitä olet oppinut?

Muita ajatuksia
 
”Osaan viitata ja kirjoittaa ja lukea ja olen oppinut sääntöjä ja olen rehellinen pikku hiljaa. ”
Poika, 9 v.
 
”Sairaalakoulussa opin, ettei tarvitse lyödä. Opin käymään koulua ja tekemään läksyt. Sairaalakoulun aikuiset auttoi ja uskoi minuun.” 
Poika, 5 lk.

”Minulle on ollut vaikeaa itseni ilmaisu, jonka takia olen ollut epävarma kaikesta mitä ja ja teen. Tämä saattaa olla myös ainakin osaksi syynä siihen, että olen tavallisesti hiljaa ja omissa oloissani. Tämä myös todennäköisesti johti siihen, että minulle oli vaikeaa mennä kouluun. Tullessani Sophie Mannerheimin kouluun olen vähitellen päässyt taas palaamaan koulunkäyntiin. Olen myös saanut tukea, jonka avulla olen oppinut ilmaisemaan ajatuksiani. ”
Poika,  16v.
 
”Moi, oon saanu koulupaikan tästä koulusta marraskuussa.
Tästä sairaalakoulusta on ollu mulle apua silleen, että oon oppinu olemaan koko päiväin koulussa ja täysiä viikkoja. Sit oon myös oppinu olee muitten kanssa, eikä oo vaan jääny yksin.
Alussa ku tuli tänne kouluun, oli tosi hassua ettei voinu vaan piiloutuu massaan ku oli nii vähän oppilaita. Mut nyt oon oppinu olee muiden kans eikä oo mitään pelkoo etteikö uskaltais tai vois olla oma ittensä. ”
Tyttö, 15 v.
 
”Sairaalakoulussa ei kiusata. Sairaalakoulussa on aikuisia, jotka auttaa. Sairaalakoulussa ei ole väkivaltaa. ”
Poika, 5. lk