Kuulumisia Sophie Mannerheimin koulusta 8.9.2020

Kevätlukukauden etäopetusjakso sujui pääsääntöisesti yllättävän hyvin ja melko iloisia jälleennäkemisiä koettiin, kun päästiin kevään viimeisiksi viikoiksi takaisin kouluun. Kotona opiskelu aiheutti kuitenkin suurella osalla oppilaista oppimisvajetta, jota paikkaamme syyslukukauden aikana.

 Syyslukukausi Sohvissa on jälleen alkanut vauhdikkaan mallikkaasti. Uusi koulurakennuksemme on osoittautunut tilojen suhteen monipuoliseksi ja turvalliseksi korona-ajan lähiopetuksen järjestämisessä. Suunnittelimme turvallisen kouluarjen sujumiseksi aikataulutukset ruokailuun ja välitunneille menoa varten sekä jokaiselle luokalle oma opiskelutilan ja solun, jossa suurin osa toiminnasta tapahtuu. Hajautimme samalla ala- ja yläkoululuokkia eri kerroksiin. Sijoitimme esim. ensimmäiseen kerrokseen alakoulun luokan 1-3 lk, jolloin heidän helpompi ja tarvittaessa nopeampi pääsy pihalle touhuamaan. Samalla muun alakoulun toiminta rauhoittui, kun kaikki alakoululaiset eivät ole samassa kerroksessa ja siellä opiskelevat yhdeksäsluokkalaiset toimivat pienemmille hyvinä koululaisen malleina.

 Käväisin tänään 7. luokkalaisten solussa, jossa oli menossa oppilaiden tekemien tyynyjen viimeistelyt ja toisella tunnilla näytettiin aloittelevan Move-mittauksiin valmistautumista.

Hyvää ja turvallista syksyä!