Itsensä ja muiden hyväksymisestä

ITSENSÄ JA MUIDEN HYVÄKSYMINEN, Benjamin 9.luokka, Sophie Mannerheimin koulu
 
Ihmiset tuntevat usein itsensä niin sanotusti erilaiseksi muihin ihmisiin verrattuna. Mutta asia, joka kaikkien pitäisi muistaa on, että on varmasti todella monia ihmisiä, jotka tuntevat olonsa yhtä kurjaksi syystä tai toisesta. Suhtautumisemme itseemme on myös suuri osa sitä miten muiden suhtautuminen meihin luontuu, joten aina kannattaa itse miettiä miten haluamme ihmisten suhtautuvan meihin. Aina asiat eivät joka tapauksessa mene putkeen, mutta paras asia mitä voimme tehdä on jatkaa kunnioittaen sitä mitä me olemme. On parempi odottaa sitä oikeaa ystävää ja hetkeä sekä itse nähdä sen eteen vaivaa, kuin pakoin yrittää muuttaa itseämme onkiessamme hyväksyntää. Toinen huono valinta olisi yksinkertaisesti pysyä hiljaa ja peittää omat ajatuksemme.
 
 Pitää myös itse osata ajatella miten oma suhtautuminen toiseen ihmiseen vaikuttaa häneen, ja ehkä myös miettiä miten sama vaikuttaisi sinuun, puhumattakaan loukatessasi toista kun et voi tietää kuinka paljon samanlaista tämä toinen on jo ennen joutunut kokemaan ja kestämään.
 
 Syrjiessään jotakuta toista ihmistä tai pitäessään tätä pilkkanaan, ihminen ei tule edes ajatelleeksi kuinka paljon erityistä ja erilaista itse kussakin meissä on, vaikkakin tämä ei aina näy samalla lailla päällepäin. Mutta asia menee myös niin päin, että jos joku ihminen ärsyttää itseä jollakin tapaa niin vastaan taistelu ei kehitä tilannetta laisinkaan. Ihminen ei ole millään tavoin paha vaikka saattaisi joskus ärsyttää.
 
 Kun osaa kunnioittaa sekä itseään että muita on helpompi saada oikeita ja luotettavia ystäviä. Ilman yhtäkään tällaista ystävää oma oleminen alkaa tuntua hyvin yksinäiseltä tai jopa epärealistiselta jolloin ihminen rupeaa epäilemään omaa todellisuuttaan tai alkaa miettiä vahvasti mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Ehkä kun vähitellen alkaa löytää hyväksyntää muista, löytää sitä myös itsestään. Kaikkien tulee myös muistaa että usein kun ihmiset yrittää piristää, se saattaa itselle tuntua siltä että he vain keksivät jotain tehdäkseen olostasi paremman. Mutta ihmiset todellakin saattaa ymmärtää paremmin kuin olettaisi, ja tällaisia ihmisiä tulee etsiä. Ilman luottamusta ja uskomusta siihen että asiat voivat olla paremmin, tällaisia ihmisiä kuitenkaa ei tule helpolla löytymään.
 
 Tällaisia asioita tunnistan ainakin itsestäni ja uskon jotakin tällaista ilmaantuvan myös muissa ihmisissä. Aina kuitenkin pitää myös muistaa kritisoida muita, kunhan tähän on syytä ja ei tee tätä loukatakseen toista.